DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 204 din 08.02.2021, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea inculpatului BARBU CRISTIAN, la o pedeapsă de un an, o lună și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Constantin Daicoviciu, jud. Caraș-Severin sau Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin.
Obligă inculpatul Barbu Cristian la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 40.588 lei, reprezentând obligații fiscale accesorii – penalități și dobânzi, aferente creanței principale de 69.402,64 lei, sumă ce a fost achitată anterior.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul la plata a sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 12 iunie 2019, vezi comunicatul nr. 570/VIII/3 din data de 08 iulie 2019 (comunicatul nr. 8).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iulie 2019