DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
14 decembrie 2011
Nr. 821/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul MIHUŢ VIRGIL, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi luare de mită în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În perioada noiembrie-decembrie 2011, inculpatul Mihuţ Virgil, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, a pretins şi primit în repetate rânduri, prin intermediari, sume de bani de la persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova pentru a le crea acestora condiţii favorabile de detenţie, cum ar fi permisiunea de a introduce şi păstra în camerele de detenţie a unor obiecte interzise, cum sunt telefoane mobile.
Inculpatului Mihuţ Virgil i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 14 decembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La aceeaşi dată, acesta urmează a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiuni de corupţie.

La efectuarea unor activităţi din acest dosar, procurorii au fost sprijiniţi de ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.



Actualizare (15.12.2011): La data de 15 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului MIHUŢ VIRGIL pe un termen de 29 de zile.



Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE