DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
5 decembrie 2008
Nr. 329/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ARDELEANU VASILE VIRGIL, fost şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău, în sarcina căruia s-au reţinut patru infracţiuni de luare de mită şi
UNGUREANU VIOREL, instructor auto, administrator al SC AUTOVIRUN SRL (şcoală de şoferi), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 18 aprilie 2008, inculpatul Ardeleanu Vasile Virgil, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit, prin intermediul inculpatului Ungureanu Viorel (instructor auto), suma totală de 2.900 euro de la mai multe persoane pentru ca, în schimb, să le faciliteze acestora promovarea în mod fraudulos a probei practice la examenul de obţinere a permisului auto.
În cursul zilei de 18 aprilie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului pe termen de 24 de ore, după ce acesta a primit suma de 2.900 euro, găsită asupra sa, cu ocazia derulării acţiunii de prindere în flagrant delict. La data de 21 aprilie 2008, Tribunalul Bacău a dispus împotriva inculpatului măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Din probele administrate s-a mai stabilit că în cursul anului 2001, cât şi în luna aprilie 2008, inculpatul Ardeleanu Vasile Virgil a primit de la mai multe persoane, în acelaşi scop, suma totală de 350 euro şi 100 USD.
Procurorii au indisponibilizat suma de 3.250 euro primită cu titlu de mită, pentru ca instanţa să dispună confiscarea acesteia.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 29 martie 2011