DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1177 din 16.12.2019, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BĂJAN ANA-MARIA, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpatul BĂJAN VASILE, la o pedeapsă de un an și trei luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Băjan Ana-Maria și Băjan Vasile vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, ambii în cadrul Primăriei/Consiliul Local al orașului Hârșova, jud. Constanța sau în cadrul Primăriei/Consiliul Local al orașului Cernavodă jud. Constanța, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune desființarea în întregime a contractelor de arendă.
Obligă inculpații Băjan Ana-Maria și Băjan Vasile la plata sumei de 2.300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 18 noiembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1474/VIII/3 din data de 09 decembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2016