DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 414 din 23.04.2019, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PELIVAN TĂNASE, la data faptei primar al comunei Mihai Bravu din județul Tulcea, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
2. Condamnă pe inculpatul CHIRILĂ DANIEL, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Pelivan Tănase și Chirilă Daniel vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primul în cadrul Primăriei comunei Mihai Bravu sau Consiliului Local al comunei Mihai Bravu, jud. Tulcea, iar ultimul în cadrul Primăriei Orașului Năvodari sau Consiliului Local Năvodari, jud. Constanța.
Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.
Dispune trimiterea cauzei la Tribunalul Tulcea pentru soluționarea pe fond a acțiunii civile formulată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură promovată împotriva inculpaților Pelivan Tănase și Chirilă Daniel.
Obligă inculpatul Pelivan Tănase la plata sumei de 4.000 lei iar pe inculpatul Chirilă Daniel la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 07 noiembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1474/VIII/3 din data de 09 decembrie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2016