DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 119 din 04.07.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ZUZAN MIRCEA, secretar al Consiliului Local al municipiului Pașcani, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
Condamnă pe inculpata NEGRESCU (fostă SPATARIU) NICOLETA, consilier în cadrul Serviciul Administrației Publice - aparatul de specialitate al primarului municipiului Pașcani, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
Dispune achitarea inculpaților AGACHE (fostă PÎNZARI) NINA, APOSTOL NICOLAE, BABA (fostă NECHIFOR) IULIA, BODOAȘCĂ MIHAI, BUCOVANU (fostă DUMITRIU) IRINA, CASANDRA (fostă MAHMOTE) ELENA, CENTEA (fostă PARASCHIV) LILIANA, COJOCARU CONSTANTIN, CONSTANTINESCU FLORIN, DAMIAN DUMITRU, DUMEA ERONIM-EDUARD, HUȚANU (fostă SANDU) GEORGETA, IONIȚĂ IOAN, LUNGU CRISTINA, MORARU (fostă VRÂNCEANU) ZÎNA, PANTAZI DUMITRU, PĂVĂLUCĂ IOAN, PLEȘCA VASILE, POSTOLACHI (fostă NICULIȚE) ELENA SILVIA, PRISACARU VASILE, RĂȚOI NECULAI, RĂUȚ DĂNUȚ, RUSU LEONARD, SIMION CONSTANTIN, SÎRBU DANIEL, SOFIAN (fostă LOGHIN) DORINA, TABARCEA (fostă LUPU) IONELA-LAURA, TOMA VIOREL, SC „AGROCOMPLEX LUNCA PAȘCANI” SA Pașcani, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Încetează procesul penal față de inculpatul VÎNGĂ COSTINEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, ca urmare a decesului inculpatului.
Obligă pe inculpatul Zuzan Mircea, să plătească părții civile, UAT Pașcani, despăgubiri civile în cuantum de 132.544 lei, sumă la care se adaugă dobânzi și penalități, până la achitarea integrală a debitului.
Obligă pe inculpatul Zuzan Mircea la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata Negrescu Nicoleta la plata sumei de 1.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 25 iunie 2015, vezi comunicat nr. 1162/VIII/3 din data de 26 iunie 2015.



Actualizare (13.10.2023):

Prin decizia penală nr. 836 din 19.09.2023 Curtea de Apel Iași a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului ZUZAN MIRCEA, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă unitatea administrativ teritorială Municipiul Pașcani ca rămasă fără obiect, prejudiciul fiind integral acoperit.
Obligă pe inculpatul Zuzan Mircea la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 iunie 2015