DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 358/A din 20.10.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului ȘULEAP MIHAI, notar public la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, daca funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții din comunitate respectiv: Consiliul Local Iași - Direcția Exploatare Patrimoniu sau Consiliul Local Iași – S.C. Servicii Publice S.A.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, a sumelor de 1.035.429,5 lei debit, 541.461 lei majorări de întârziere și 190.347 lei penalități de întârziere, majorările și penalitățile fiind calculate până la data de 30 iunie 2014 inclusiv, precum și la plata în continuare a majorărilor și penalităților de întârziere la debitul principal astfel stabilit.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 16 octombrie 2014, vezi comunicat nr. 1476/VIII/3 din data de 20 octombrie 2014.

Actualizare 29.11.2018:

Prin hotărârea penală nr. 407 din 16.11.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în casație declarat de inculpatul Șuleap Mihai împotriva deciziei penale nr. 358/A din data de 20 octombrie 2017, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție și a dispus achitarea inculpatului ȘULEAP MIHAI, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 octombrie 2014