DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 20 octombrie 2014
Nr. 1476/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului ȘULEAP MIHAI, notar public, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz in serviciu, daca funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iunie 2010 - iunie 2014, inculpatul Șuleap Mihai, în calitate de notar public, în 38 de cazuri, nu și-a îndeplinit îndatorirea de serviciu prevăzută de art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea că a încasat și a omis să vireze la bugetul statului impozitului aferent actelor juridice translative de proprietate în cuantum total de 2.100.593 lei.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iași cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 octombrie 2017