DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 313 din 09.03.2016, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul BĂICULESCU VASILE, primar al comunei Brăhășești, județul Galați, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 3 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpatul PENEOAȘU MARCEL, administrator la S.C. TRALMA S.R.L. Corod, jud. Galați, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și dare de mită.

3. Condamnă pe inculpatul IAMANDI-RĂIANU MARIUS, administrator la S.C. MOBILZONE S.R.L. Bârlad, jud. Vaslui, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

4. Condamnă pe inculpata PLEȘCAN IULIANA, secretar la Primăria Brăhășești, județul Galați, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

5. Condamnă pe inculpata S.C. TRALMA S.R.L. Corod, jud. Galați, la pedeapsa principală de 5.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

6. Condamnă pe inculpata S.C. MOBILZONE S.R.L. Bârlad, jud. Vaslui, la pedeapsa principală de 6.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

Dispune confiscarea de la inculpatul Băiculescu Vasile a sumelor de 21.000 lei și de 8.500 lei, iar de la inculpata Pleșcan Iuliana a sumei de 1.500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 13 decembrie 2010, vezi comunicat 693/VIII/3 din 16 decembrie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 februarie 2013