DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 148 din 19.02.2016, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata CIOBANU LUCREȚIA, contabil la SC „TEOVAL” SRL Războieni, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator sau reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, obținere ilegală de fonduri și fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata SC „TEOVAL” SRL Războieni, la pedeapsa principală de 250.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a interzicerii participării la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Dispune achitarea inculpatului GREBINIȘAN PAUL, inginer la S.C. „TEOVAL” S.R.L. Războieni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la obținerea ilegală de fonduri.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata CIOBANU LUCREȚIA va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Târgu Frumos – Direcția de Asistență Comunitară sau Consiliul Local Iași – Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat.
Obligă inculpații Ciobanu Lucreția și S.C. TEOVAL S.R.L., în solidar, la plata sumei de 3.785.499 lei cu dobânda legală de la data de 18.05.2011(data ultimei plăți) și cu penalitățile prevăzute de Codul de procedură fiscală de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe și până la achitarea integrală a debitului, către partea civilă Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Obligă inculpații Ciobanu Lucreția și S.C. TEOVAL S.R.L., în cote de egale de 1 pe fiecare inculpat, la plata sumei totale de 7.000 de lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Desființează înscrisurile falsificate.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 25 iunie 2013, vezi comunicat 611/VIII/3 din 28 iunie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 iunie 2013