DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.467 din 25 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Botoşani care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei BERHECI DANA – FLORENTINA, fost director executiv adjunct la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Botoşani, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatei Berheci Dana – Florentina, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.


Condamnarea inculpatului PÂNZARIU CONSTANTIN, medic veterinar la Circumscripţia Sanitar Veterinară (C.S.V.) Manoleasa, jud. Botoşani, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiunea de spălare de bani.
Instanţa a interzis inculpatului Pânzariu Constantin, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Obligă inculpaţii să plătească, în solidar, părţii civile Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani suma de 297.700,80 lei cu titlu de despăgubiri civile, la care se va calcula dobânda legală, începând cu luna iulie 2007 şi până la recuperarea integrală a debitului.
Obligă pe inculpata Berheci Dana – Florentina să plătească statului suma de 2.850 lei cheltuieli judiciare iar pe inculpatul Pânzariu Constantin să plătească statului, cu acelaşi titlu, suma de 2.950 lei.
Obligă inculpaţii să plătească expertului câte 850 lei fiecare, reprezentând contravaloarea suplimentului la expertiză.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava la data de 23 martie 2009 (comunicatul nr. 87/VIII/3 din data de 2 aprilie 2009).



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 aprilie 2009