DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 32 din 17.01.2024, definitivă prin neapelare la data de 06.02.2024 Tribunalul Dolj a hotărât condamnarea inculpatului L.M. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Teasc sau în cadrul Școlii Gimnaziale Teasc, afara de cazul în care din cauza stării de sănătate nu poate presta aceasta muncă.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a sumei de 180.960 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de lege, reprezentând fonduri externe obținute, fără drept, de la bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
Dispune desființarea înscrisurilor false folosite de inculpat la săvârșirea infracțiunii.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova la data de 17 noiembrie 2022, vezi comunicatul nr. 1046/VIII/3 din data de 06 decembrie 2022 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2022