DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 210 din 21.04.2023, definitivă prin neapelare la data de 09.05.2023, Tribunalul Dolj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul R.M.E. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele comise în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Com. Bratovoești, jud. Dolj sau în cadrul Școlii Gimnaziale Bratovoești, jud. Dolj, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune anularea înscrisurilor ce conțin mențiuni necorespunzătoare adevărului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent a fost înaintat în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova în data de 31 octombrie 2022, vezi comunicatul nr. 1046/VIII/3 din data de 06 decembrie 2022 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2022