DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 445/A din 14.03.2023, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DAHER HANNA, la data faptei reprezentant al S.C. Avicola Călărași S.A., la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit (de fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăți comerciale), pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul RAICU DANIEL MARIAN, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. AVICOLA Călărași S.A. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 de lei și pedeapsa complementară constând în afișarea prezentei hotărâri după rămânerea definitivă, la sediul inculpatei, timp de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată.
Constată că prejudiciul creat părții civile Agenția Națională de Administrare Fiscală – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a fost integral acoperit.
Dispune ca la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri judecătorești de condamnare instanța să comunice Oficiului Național al Registrului Comerțului o copie a dispozitivului acesteia.
Obligă pe inculpații SC Avicola Călărași SA, Daher Hanna și Raicu Daniel Marian către stat la plata a câte 15.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 29 septembrie 2017, vezi comunicatul nr. 946/VIII/3 din data de 10 octombrie 2017 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 iunie 2019