DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 279 din 16.03.2023, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul K.F. la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul T.T. la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată.
Obligă pe cei doi inculpați să plătească părții civile ANAF – Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța suma de 1.501.807 lei reprezentând prejudiciu produs bugetului de stat, format din 600.723 lei impozit pe profit și 901.064 lei TVA.
Obligă pe cei doi inculpați să plătească părții civile Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale suma de 2.175.476,77 lei în referire la finanțarea din bugetul Uniunii Europene și din bugetul național acordată beneficiarului FEADR SC VERA FARM PROD SRL, reprezentată legal de către inculpatul K.F., la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data decontării fiecărei tranșe de plată și până la data plății efective.
Dispune ca la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri judecătorești de condamnare instanța să comunice Oficiului Național al Registrului Comerțului o copie a dispozitivului acesteia.
Obligă pe fiecare dintre cei doi inculpați să plătească statului suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 18 iunie 2020, vezi comunicatul nr. 400/VIII/3 din data de 07 iulie 2020 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2020