DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 1478/2022 din 28 decembrie 2022, rămasă definitivă la 25.01.2023 prin neapelare, Tribunalul București a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul inculpatului DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU, la data faptei director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) și îl condamnă pe acesta la 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcțiile elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public București Sector 3 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 Bucureti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Dispune confiscarea prin echivalent a sumei de 4.000 euro de la inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate instanței de judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța la data de 21 noiembrie 2022, vezi comunicatul nr. 1046/VIII/3 din data de 6 decembrie 2022 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2022