DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 428 din 26.09.2022, definitivă prin neapelare la 21.11.2022, Tribunalul Timiș a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata D.A.D., la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata L.S.F., la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
În cazul celor două inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatele vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, prima în cadrul Primăriei Satchinez sau în cadrul SC Horticultura SA Timișoara, iar ultima în cadrul Primăriei Satchinez sau în cadrul SC Horticultura SA Timișoara în cadrul Primăriei Sânandrei sau în cadrul SC Horticultura SA Timișoara.
Constată că prejudiciul produs părții civile Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în sumă de 84.152,64 lei și 1.838,67 lei dobânzi și penalități a fost recuperat integral de la inculpata L.S.F.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre cele două inculpate la plata sumei de 1.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 29 aprilie 2022, vezi comunicatul nr. 436/VIII/3 din data de 12 mai 2022 (comunicatul nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 mai 2022