increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 262 din 13.07.2022, definitivă prin neapelare la data de 02.08.2022, Tribunalul Arad admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara cu inculpata MARINESCU ELEONORA NORICA, la data faptelor funcționar în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Arad – Centrul Local Ineu și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (două fapte).
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Consiliului Local Ineu sau în cadrul Consiliului Local al comunei Seleuș, jud. Arad.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă față de inculpata Marinescu Eleonora Norica.
Confiscă de la inculpată suma de 13.000 lei remisă de către martor acesteia, deoarece a fost dată anterior formulării denunțului.
Obligă inculpata la plata sumei de 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara la data de 27 mai 2022, vezi comunicatul nr. 520/VIII/3 din data de 08 iunie 2022 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2022