DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 233 din 23.06.2022, definitivă prin neapelare la data de 12.07.2022, Tribunalul Arad admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara cu inculpatul G.C.A. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (două fapte), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (două fapte) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 234 din 23.06.2022, definitivă prin neapelare la data de 12.07.2022, Tribunalul Arad admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara cu inculpata T.A.I. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul G.C.A. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Consiliului Local al comunei Cermei sau în cadrul Consiliului Local al comunei Archiș, jud. Arad.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata T.A.I. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Arad sau în cadrul Consiliului Local al comunei Șofronea, jud. Arad.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe primul inculpat la plata sumei de 1.200 lei, iar pe cea de-a doua inculpată la plata sumei de 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara în datele de 16 și 24 mai 2022, vezi comunicatul nr. 520/VIII/3 din data de 08 iunie 2022 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2022