DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 89 din 06.05.2022, definitivă prin neapelare la data de 31.05.2022, Tribunalul Brașov admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpata LUPU DACIANA-ANGELICA, la data faptei consilier de proiect și lector universitar Universitatea Titu Maiorescu Brașov și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a desfășura activitatea de consiliere în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Constată că inculpata nu poate executa obligația prevăzută de art. 93 alin. 3 Cod penal ,respectiv muncă în folosul comunității întrucât este încadrată în grad de handicap accentuat- permanent.
Desființează înscrisurile întocmite de inculpată.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - Direcția Generală Programe Europene Capital Uman.
Obligă inculpata la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 martie 2022, vezi comunicatul nr. 330/VIII/3 din data de 06 aprilie 2022 (comunicatul nr. 12).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 aprilie 2022