DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 582 din 11.05.2021, definitivă prin neapelare la data de 06.07.2021, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție cu inculpata V.B.K.D.M. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 9 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Complexul Național Muzeal Astra din mun. Sibiu, jud. Sibiu, sau la Căminul pentru persoane vârstnice din mun. Sibiu, jud. Sibiu, cu excepția cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată în cauză de Ministerul Fondurilor Europene.
Obligă inculpata la plata sumei de 9.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție la data de 17 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 08 ianuarie 2021 (comunicatul nr. 18).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2021