DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 388 din 06.07.2020, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PLĂCINTĂ ADRIAN, la data faptei director tehnic în cadrul S.C. TRANSMIR S.R.L., la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator, director sau reprezentant legal al societății comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. TRANSMIR S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 100.000 lei și pedeapsa complementară a suspendării dreptului de a mai încheia noi contracte de reabilitare și modernizare drumuri cu părțile civile, Consiliul județean Vaslui sau Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Obligă, în solidar, inculpații Plăcintă Adrian și SC Transmir SRL la plata sumei de 13.262,36 lei către partea civilă Consiliul județean Vaslui.
Obligă în solidar, inculpații Plăcintă Adrian și SC Transmir SRL la plata sumei de 661.493,64 lei către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de câte 3.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 05 august 2016, vezi comunicatul nr. 1166/VIII/3 din data de 07 septembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016