DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1210/2017 din data de 20 noiembrie 2017, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BÎTLAN GHEORGHE la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: instigare la înșelăciune în modalitatea participației improprii, instigare la abuz în serviciu în modalitatea participației improprii și instigare la fals intelectual în modalitatea participației improprii.
Instanța de judecată a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei față de inculpații Bădescu Florentin și Oprescu Aureliana Aida și a aplicat celor doi câte un avertisment.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 29 iulie 2016, vezi comunicat 1166/VIII/3 din 7 septembrie 2016.



Actualizare (10.10.2018):

Prin decizia penală nr. 280 din 18.09.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în casație formulat de inculpatul Bădescu Florentin împotriva deciziei penale nr. 1210 din 20 noiembrie 2017 a Curții de Apel Galați și a dispus achitarea inculpatului BĂDESCU FLORENTIN, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016