DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1145 din 11.10.2017, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata GHAZARYAN HASMIK, administrator de fapt al S.C. YENI & NIKOLAS S.R.L. la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 7 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals.
Condamnă pe inculpatul DĂNCIULESCU ALIN DAN, comisar al Gărzii Financiare Timiș la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.
Condamnă pe inculpatele DOMILESCU-LAMBING ANA-MARIA și MUREȘAN MARIA, consiliere în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara la data faptei, la câte o pedeapsă de 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. YENI & NIKOLAS S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata amenzii penale în cuantum de 50.000 lei și pedeapsa complementară constând în suspendarea activității persoanei juridice pe o durată de un an, pedeapsă care se va executa după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.
Dispune renunțarea la aplicarea pedepsei față de inculpata SZEKELY EMILIA, consilier în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara, la data faptei și aplică sancțiunea avertismentului pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
În cazul inculpaților Ghazaryan Hasmik și Dănciulescu Alin Dan, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ghazaryan Hasmik va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la puncte de lucru din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș și SC Piețe SA Timișoara, jud. Timiș.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Dănciulescu Alin Dan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, la puncte de lucru din cadrul Primăriei comunei Săcălaz și Inspectoratului Școlar Județean Timiș.
Dispune comunicarea către Oficiului Național al Registrului Comerțului a unei copii din dispozitivul prezentei hotărâri judecătorești, pentru efectuarea cuvenitelor mențiuni în Registrul Comerțului.
Obligă inculpata Ghazaryah Hasmik în solidar cu inculpata S.C. Yeni & Nikolas S.R.L., la despăgubiri civile către părțile civile conform minutei.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă inculpata Ghazaryah Hasmik la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.
Obligă inculpații Dănciulescu Alin Dan și S.C. Yeni & Nikolas S.R.L. la plata sumei de 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.
Obligă inculpatele Szekely Emilia, Domilescu-Lambing Ana-Maria, Mureșan Maria plata sumei de 2.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 03 august 2016, vezi comunicat nr. 1166/VIII/3 din data de 07 septembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016