DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 22 din 10.02.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpații SILION COSTICĂ, chestor general de poliție, inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.), la data săvârșirii faptelor și CRÎNGUȘ ION, general maior (în rezervă), inspector general adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: uz de fals, omisiune a sesizării organelor judiciare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și fals intelectual.
2. Condamnă pe inculpații NECULAI COSTICĂ, colonel (în rezervă), șef al Direcției de Management și Resurse Umane (D.M.R.U.) din cadrul I.G.J.R., la data săvârșirii faptelor și CHILIBON DORU, colonel (în rezervă), șef al Serviciului de Recrutare, Încadrare și Promovare Personal – D.M.R.U. din cadrul I.G.J.R., la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: uz de fals, omisiune a sesizării organelor judiciare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și instigare la fals intelectual.
3. Condamnă pe inculpații LIXANDRU IULIAN, colonel (în rezervă), șef al Bazei de Administrare și Deservire a Inspectoratului General, (UM 0260 București), la data săvârșirii faptelor și MIHAI TRAIAN, colonel (în rezervă), șef Birou Management Resurse Umane și Pregătire din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a I.G.J.R, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals (ambele în formă continuată), abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, participație improprie la săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
4.Condamnă pe inculpatul RUSU DAN ȘTEFAN, subcomisar de poliție, ofițer în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 5 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
5.Condamnă pe inculpatul NIȚOI MIRCEA, plutonier adjunct, subofițer în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane și Pregătire din UM 0260, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals (în formă continuată) și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
6.Condamnă pe inculpatul PÂNIȘOARĂ PAUL, plutonier, subofițer în cadrul UM0260, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 7 ani, ce constituie termen de încercare, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: înșelăciune, fals în declarații, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (ultimele 3 infracțiuni fiind săvârșite în formă continuată).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 05 februarie 2013, vezi comunicat 91/VIII/3, din 07 februarie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2013