DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.705 din 21 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MUREŞAN ADRIAN, fost preşedinte al organizaţiei municipale Braşov a unui partid politic, la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: şantaj, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie şi instigare la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.
Instanţa a interzis inculpatului Mureşan Adrian, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor: ARIŞANU MARIAN NICOLAE, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a unui partid şi TUDORACHE VIOREL, notar public în Circumscripţia Judecătoriei Braşov, la pedepse de câte 7 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de şantaj (ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie).
Instanţa a interzis inculpaţilor Arişanu Marian Nicolae şi Tudorache Viorel, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.


Condamnarea inculpaţilor: DÂRJAN RADU, FRANDEŞ ADRIAN, DÎRJAN GHIORGHE - MARIUS, ACULOV GABRIEL-DARIE la pedepse de câte 8 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de şantaj(ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie) şi lipsire de libertate în mod ilegal.
Instanţa a interzis inculpaţilor Dârjan Radu, Frandeş Adrian, Dîrjan Ghiorghe - Marius, Aculov Gabriel-Darie, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei BURCĂ ANAMARIA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Obligă inculpaţii la plata următoarelor sume de bani, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat: inculpatul Mureşan Adrian la plata sumei de 7.000 lei, inculpaţii Frandeş Adrian, Dîrjan Ghiorghe Marius, Dîrjan Radu, Arişanu Marian Aurel, Aculov Gabriel Darie, Tudorache Viorel şi Burcă Anamaria la plata sumei de câte 4.000 lei fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov la data de 29 mai 2008 (comunicatul nr. 135/VIII/3 din 10 iunie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 iunie 2008