DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.197 din 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Iaşi a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului COZMA IOAN, primarul oraşului Negreşti, judeţul Vaslui, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului Cozma Ioan, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei DAMIAN MARIA, manager de proiect PHARE, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în declaraţii.
Instanţa a interzis inculpatei Damian Maria, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Constată că prejudiciul cauzat în dauna Ministerului Finanţelor Publice – Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare a fost recuperat integral.
Ia act că, în prezenta cauză, Consiliul Local al oraşului Negreşti nu s-a constituit parte civilă.
Obligă pe inculpatul Cozma Ioan la plata sumei de 5.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpata Damian Maria la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi la data de 1 martie 2010 (comunicatul nr. 65/VIII/3 din data de 10 martie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 martie 2010