DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.407 din 23 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BĂICULESCU VASILE, primarul comunei Brăhăşeşti, jud. Galaţi, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, toate în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului Băculescu Vasile, timp de 8 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului PASCARU CONSTANTIN, viceprimarul aceleiaşi localităţi, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului Pascaru Constantin, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea de la inculpatul Băiculescu Vasile a sumei de 60.659 lei, primită cu titlu de mită.
Obligă pe inculpatul Baiculescu Vasile la plata sumei de 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare şi pe inculpatul Pascaru Constantin la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 20 martie 2008 (comunicatul nr. 57/VIII/3 din data de 26 martie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 martie 2008