DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
24 iunie 2011
Nr. 431/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MĂNĂSTIREANU RADU-VASILE, comisar în cadrul Gãrzii Financiare - Secţia Judeţeană Iaşi, în sarcina acestuia reţinându-se infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 16 februarie 2011, inculpatul Mănăstireanu Radu-Vasile, în calitate de comisar al Gãrzii Financiare Iaşi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Iaşi suma de 1.000 lei pentru a aplica o sancţiune contravenţională minimă în raport cu neregulile constatate la societatea comercială respectivă şi pentru a nu extinde verificările.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului, fiind indisponibilizată o sumă de bani aparţinând acestuia, la dispoziţia organelor judiciare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 09 octombrie 2012