DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
11 mai 2011
Nr. 313/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului HUZA GAVRIL, avocat în cadrul Baroului Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 26 martie 2011, inculpatul HUZA GAVRIL, în calitate de avocat în Baroul Mureş, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 2.000 lei, lăsând să se creadă că ar avea trecere pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, pentru ca aceasta să nu propună instanţei competente arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a soţului denunţătoarei şi să dispună restituirea autoturismului aflat sub sechestru asigurător.

La data de 27 martie 2011, inculpatul Huza Gavril a primit de la denunţătoare suma pretinsă de 2.000 lei în scopul sus menţionat.

Amintim că la data de 1 aprilie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Huza Gavril pentru 24 de ore (detalii în comunicatul nr. 209/VIII/3 din 2 aprilie 2011), iar la data de 2 aprilie 2011, Curtea de Apel Tîrgu Mureş a respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, înlocuind-o cu obligarea inculpatului de a nu părăsi ţara.

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 octombrie 2012