DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 170/A din 13.02.2024 Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului DUMITRACHE CORNEL, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului în Construcții al Municipiului București la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau la Arhiepiscopia Bucureștilor.
Dispune confiscarea de la inculpatul Dumitrache Cornel a sumei de 1.000 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției la data de 13 iulie 2023, vezi comunicatul nr. 914/VIII/3 din data de 07 septembrie 2023 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2023