DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 501 din 10.08.2023, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul AGOSTON GYOZO la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata SC AF CONSULTING SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 36.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea sau publicarea hotărârii de condamnare în formă scrisă, în extras în forma stabilită de instanță, la sediul societății, pentru o perioadă de o lună, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Agoston Gyozo va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria comunei Ernei, jud. Mureș sau la Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș.
Constată că prejudiciile cauzate părților civile au fost recuperate integral.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe cei doi inculpați la plata sumei de câte 1.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș la data de 12 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 08 ianuarie 2018 (comunicatul nr. 3).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2018