DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 629/A din 24.03.2023, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul I.R.G. la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată și falsificare de instrumente oficiale comisă în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul A.A. la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar față de ceilalți inculpați trimiși în judecată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul I.R.G. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Fundației pentru promovarea Sancțiunilor Comunitare sau în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă - București.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul A.A. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Fundației pentru promovarea Sancțiunilor Comunitare sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.
Obligă pe inculpatul I.R.G. să plătească suma de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpatul A.A. să plătească suma de 3.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 03 iunie 2020, vezi comunicatul nr. 398/VIII/3 din data de 07 iulie 2020 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2020