DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 704 din 20.10.2022, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului C.A.G.A. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție în cadrul unei persoane juridice de drept privat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie, sub forma complicității, la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Cluj Napoca sau în cadrul Primăriei comunei Florești.
Obligă inculpatul să plătească părții civile, Ministerul Fondurilor Europene, suma de 20.624.257,43 lei, sumă la care se adaugă dobânda legală și indicele de inflație calculate de la data producerii prejudiciului și până la data plății integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 15.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia la data de 22 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 926/VIII/3 din data de 23 decembrie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2020