increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 558/A din 11.05.2022, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului C.V. la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, plata unei amenzi penale în cuantum de 9.000 lei și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul D.G.A.S.P.C. Ialomița sau în cadrul Primăriei comunei Traian, județul Ialomița.
Obligă pe inculpat să plătească părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, drept despăgubire pentru prejudiciul cauzat prin infracțiunea săvârșită, suma de 1.907.507,33 lei, plus dobânzile și penalitățile aferente, calculate potrivit Codului de procedură fiscală.
Dispune desființarea înscrisurilor false folosite de inculpat la săvârșirea infracțiunii.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 04 februarie 2020, vezi comunicatul nr. 86/VIII/3 din data de 11 februarie 2020 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 februarie 2020