DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
19 noiembrie 2021
Nr. 960/VIII/3

Către ANTENA 3

În atenția redactorului șef


Pe pagina de Internet www.antena3.ro este publicat un articol datat 18.11.2021, sub titlul „Bradul de 100.000 de euro din Târgu-Jiu, ținut sub sechestru ani de zile într-un dosar DNA, folosit de autorități pentru Crăciunul de anul acesta”.
https://www.antena3.ro/actualitate/brad-targu-jiu-sechestru-folosit-autoritati-craciun-620387.html

Cu referire la articolul mai sus menționat, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică:
În ceea ce privește DNA, articolul conține informații neverificate, false.
În acest moment nu există nici un dosar pe rolul DNA care să aibă legătură cu acest brad, iar bradul nu a făcut niciodată obiectul vreunui sechestru.
A existat un dosar înregistrat la Serviciul teritorial Craiova ca urmare a declinării competenței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În cauză s-a dispus clasarea încă de la data de 14.03.2018. Cercetările au fost efectuate in rem (doar față de faptă), prin urmare cauza nu a fost mediatizată, nu s-a pus niciun sechestru asupra bradului de către procurorii DNA.
Înainte de publicarea articolului, autoarea nu a cerut informații oficiale de la DNA.
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicați acest drept la replică pe aceeași pagină pe care a fost publicat și articolul, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a apela la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE