DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 425/2021 din 29 iunie 2021, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata P.M.L. la o pedeapsă 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (două infracțiuni) și participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Disjunge soluționarea acțiunii civile formulate de partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și dispune trimiterea cauzei spre rejudecare numai cu privire la acțiunea civilă formulată de aceasta la Tribunalul Satu Mare.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție 30 iulie 2020, vezi comunicat 474/VIII/3 din 07 august 2020 (comunicat nr. 3).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2020