DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 611 din 23.04.2021, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MUREȘAN IOAN OVIDIU, la data faptei inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată.

Condamnă pe inculpații HASNĂȘ ROBERTO EMIL, la data faptei șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Bistrița Năsăud și CLOȘCĂ LEON ANTON, la data faptei șeful Poliției orașului Năsăud, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată.

Dispune achitarea inculpaților CÂRCU PAUL MARIAN, SÂNGEORZAN VIOREL, MANCIU MIHAI MIRCEA și BÎGIU DUMITRU FLORIN, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Mureșan Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la o instituție publică din municipiul Bistrița, respectiv Primăria Municipiului Bistrița, Serviciul Public Ambient Urban sau Direcția Poliției Locale Bistrița, instituția și tipul de activitate vor fi stabilite de serviciul de probațiune.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Hasnăș Roberto Emil și Cloșcă Leon Anton vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, ambii la o instituție publică din municipiul Bistrița, respectiv Primăria Municipiului Bistrița, Serviciul Public Ambient Urban sau Direcția Poliției Locale Bistrița, instituția și tipul de activitate vor fi stabilite de serviciul de probațiune.
Constată că, în cauză, persoana vătămată, Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița Năsăud nu a solicitat despăgubiri reprezentând daune materiale.
Respinge pretențiile civile formulate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița Năsăud precum și pretențiile civile formulate de partea civilă R.M.G.
Obligă inculpații Mureșan Ioan, Hasnăș Roberto Emil și Cloșcă Leon Anton la plata sumei de 10.400 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 16 februarie 2015, vezi comunicatul nr. 296/VIII/3 din data de 16 februarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 februarie 2015