DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

Seminar DNA - BERD - Aspecte privind integritatea. Probleme în achiziții publice și implementarea contractelor

 La data de 14 iunie 2016, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, a avut loc seminarul cu tema „Aspecte de integritate în achizițiile publice și în implementarea contractelor”, organizat cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
Experți în achiziții publice ai BERD, alături de experți în condițiile contractului FIDIC (Federația Internațională a Inginerilor Consultanți) au împărtășit experiența lor în aceste domenii specialiștilor din cadrul DNA participanți la acest seminar.

Jan Jackholt, Directorul Departamentului Achiziții, BERD: „Transparența și competiția joacă un rol important în asigurarea celor mai bune rezultate în cheltuirea banului public. DNA a avut un rol major în lupta dusă de România împotriva managementului defectuos astfel încât investițiile în sectorul public să contribuie la dezvoltarea unei economii de piață. BERD se bucură să împărtășească expertiza în detectarea indicatorilor de fraudă și corupție în achizițiile publice.”
Florin Cuciureanu, Șeful Serviciului Specialiști, DNA: „În condițiile în care mecanismele de fraudare a achizițiilor publice cunosc o perfecționare continuă, împărtășirea cu reprezentanții BERD a cunoștințelor și experiențelor acumulate în acest domeniu, susține eforturile comune în lupta împotriva fraudei și corupției.”
Combaterea corupției în domeniul achizițiilor publice reprezintă o prioritate pentru Direcția Națională Anticorupție.