increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 371 din 28.05.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului ION IULIAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre cele două instituții publice, respectiv Primăria sau Consiliul Local al Comunei Castelu, jud. Constanța, ce va fi stabilită de către Serviciul de Probațiune Constanța, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), a sumei de 13.150,49 lei precum și la plata accesoriilor fiscale, dobânzi și penalități calculate la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 19 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 22/VIII/3 din data de 09 ianuarie 2018.BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 ianuarie 2018