DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 39 din 20.01.2020, Curtea de Apel Pitești a hotărât condamnarea inculpatei STOIAN IULIANA GEORGIANA, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.
În cazul inculpatei Stoian Iuliana Georgiana, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Rm. Vâlcea sau în cadrul Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” Rm. Vâlcea.
Obligă pe inculpata Stoian Iuliana Georgiana să plătească către partea civilă, Fundația (...), suma de 66.716,26 lei, la care se adaugă dobânda legală, de la data de 16.12.2015 până la achitarea efectivă a debitului, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflație la data plății efective.
Constată recuperat prejudiciul cauzat părții civile, Ministerul Fondurilor Europene.
Obligă inculpata la plata sumei de 6.500 lei, cheltuieli judiciare către partea civilă Fundația (...).
Obligă pe inculpata Stoian Iuliana Georgiana la plata sumei de 2.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 11 septembrie 2018, vezi comunicatul nr. 808/VIII/3 din data de 02 noiembrie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 noiembrie 2018