DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 164 din 13.02.2017, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului EMANDI CRISTIAN MARIUS, la o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 luni de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Disjunge cauza cu privire la inculpații Jucan Petru și Stratu Ioan, urmând a se forma un nou dosar.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava – Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – „O nouă viață Suceava” sau în cadrul Servicii de Protecție de tip Familial pentru copiii cu dizabilități, Case de tip Familial Adâncata, Mihoveni, Șcheia.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 16 decembrie 2015, vezi comunicatul nr. 4/VIII/3 din data de 04 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016