DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

”Întărirea capacității de pregătire profesională a procurorilor și judecătorilor în domeniul luptei împotriva corupției și criminalității financiare asociate”

Obiect În cadrul acestui proiect, activitățile ale căror beneficiar a fost DNA au vizat unificarea practicii și îmbunătățirea nivelului de înțelegere al activităților necesare perchezițiilor informatice, prin organizarea a 6 seminarii de pregătire profesională pentru personalul DNA pe parcursul anului 2017, la care au participat 82 de ofițeri de poliție judiciară si 32 de procurori. De asemenea, a fost elaborat un set de proceduri interne privind investigațiile financiare.
În anul 2018 a fost organizată o vizită de studiu în Elveția destinată schimbului de experiență pe teme perchezițiilor informatice și un seminar dedicat discutării ultimelor tendințe în jurisprudența instanțelor care judecă cauzele instrumentate de DNA.
Un alt obiectiv al proiectului a fost îmbunătățirea infrastructurii IT a DNA necesară activităților de percheziții informatice, sens în care au fost achiziționate echipamente pentru sprijinirea activității specialiștilor IT.
Autoritatea de implementare Consiliul Superior al Magistraturii
Parteneri Direcția Națională Anticorupție , Institutul Național al Magistraturii
Stare Finalizat
Perioada de implementare 5 ani (aprilie 2013 – martie 2015, care e fost extinsă până în iunie 2018).

Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 21 iulie 2022