increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 566 din 05.06.2019, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului PINTESCU VASILE DRAGOȘ la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 zile, în cadrul Primăriei comunei Straja, jud. Suceava sau în cadrul Primăriei Orașului Vicovu de Sus, jud. Suceava, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.
Obligă inculpatul Pintescu Vasile Dragoș la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), a sumei de 1.005.635,828 lei (diferența neachitată), reprezentând fonduri obținute pe nedrept din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, sumă la care se vor calcula accesorii conform Codului de procedură fiscală de la data scadenței până la data plății efective a debitului principal.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.

Obligă inculpatul la plata sumei de 4.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 19 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 22/VIII/3 din data de 09 ianuarie 2018.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 ianuarie 2018