increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 500 din 18.04.2019, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BOCANCEA IOAN, asociat unic și administrator al SC Ferma Bio Ecologic SRL, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata BOCANCEA ELENA, asociat și administrator al Sc Bio Ecologic SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de un an, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatelor persoane juridice SC FERMA BIO ECOLOGIC SRL și SC BIO ECOLOGIC SRL, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât acestea au fost radiate.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Bocancea Ioan și Bocancea Elena vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei mun. Piatra Neamț, județ Neamț sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Neamț.
Obligă pe inculpatul Bocancea Ioan să plătească părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București, suma de 38.563,6 lei, cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data achitării integrale a debitului principal.
Obligă pe inculpata Bocancea Elena să plătească părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București, sumele de 183.820,85 lei și 46.201,80 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data achitării integrale a debitului principal.
Dispune restabilirea anterioară săvârșirii infracțiunilor deduse judecății, prin anularea unui număr de 31 contracte de arendare și a actelor subsecvente încheiate în baza acestora, existente în dosarul de urmărire penală.
Obligă inculpații Bocancea Ioan și Bocancea Elena la plata sumei de câte 2.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 21 decembrie 2015, vezi comunicatul nr. 2/VIII/3 din data de 04 ianuarie 2016.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016