DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 888 din 10.12.2018, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CIORNEI CONSTANTIN, la data faptei fermier în cadrul Asociației de Bovine Scobîlțeni, jud. Iași, la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul NICĂI GHEORGHE, la data faptei fermier în cadrul Asociației de Bovine Scobîlțeni, jud. Iași, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În cazul inculpaților Ciornei Constantin și Nicăi Gheorghe, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Ciornei Constantin și Nicăi Gheorghe vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul primăriei orașului Podu Iloaiei sau la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei, jud. Iași.
Obligă pe inculpatul Ciornei Constantin să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), suma de 41.793,76 lei, la care adaugă accesoriile fiscale de la data efectuării de către partea civilă a fiecărei plăți către inculpat până la data plății integrale a debitului principal de către inculpați.
Obligă pe inculpatul Nicăi Gheorghe să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), suma de 17.329,95 lei, la care adaugă accesoriile fiscale de la data efectuării de către partea civilă a fiecărei plăți către inculpat până la data plății integrale a debitului principal de către inculpați.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Ciornei Constantin și Nicăi Gheorghe la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 15 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 22/VIII/3 din data de 09 ianuarie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 ianuarie 2018