DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 116 din 26.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul POP ȘERBAN, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), la o pedeapsă de 5 ani și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
2. Condamnă pe inculpatul SIMU HORIA la o pedeapsă de 4 ani și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Dispune achitarea inculpatei BICA ALINA MIHAELA pentru infracțiunea de luare de mită, întrucât nu există probe că a săvârșit infracțiunea, iar pentru infracțiunea de participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Confiscă de la inculpatul Pop Șerban echivalentul în lei, la data punerii în executare, a sumei de 150.000 euro.
Obligă inculpații Simu Horia si Pop Șerban la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție la data de 24 septembrie 2015, vezi comunicat nr. 1508/VIII/3 din data de 25 septembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 septembrie 2015