DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 532/A din 04.04.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului MARCU MARIUS OVIDIU, ofițer de poliție judiciară, cu gradul profesional de inspector principal, fost ofițer în cadrul Biroului Investigații Criminale al Secției 10 Poliție București, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de polițist, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și reținerea sau distrugerea de înscrisuri, ambele în formă continuată.
Dispune luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale de la inculpat a sumei de 800 euro, echivalent în lei, ce a fost dobândită prin săvârșirea infracțiunii.
Dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 02 martie 2016, vezi comunicat nr. 410/VIII/3 din data de 05 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2016