DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 57 din 02.02.2018, definitivă prin neapelare la data de 27.02.2018, Tribunalul Prahova admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu inculpatul PANTEA DUMITRU, la data faptei director general al S.C. Hidro Prahova S.A., societate cu capital integral de stat la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, respectiv de responsabil proiect finanțat din fonduri europene, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Ciolpani, județul Ilfov sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov – Centrul de Bătrâni Ciolpani, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 50.400 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești la data de 13 decembrie 2017, vezi comunicat 1208/VIII/3 din 18 decembrie 2017.



Actualizare (18.08.2021):

Prin decizia penală 832 din 14.07.2021 Curtea de Apel Ploiești a admis cererea de revizuire formulată de revizuentul condamnat Pantea Dumitru și a anulat sentința penală nr. 57 din 02.02.2018 pronunțată de Tribunalul Prahova în dosarul nr. 8998/105/2017.
În baza art. 485 al. 1 lit. b C.P.P. respinge acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 13.12.2017 în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 decembrie 2017