DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 149/A din 02.02.2018, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata NICOLAE ELISABETA, la data săvârșirii faptei șef serviciu contabilitate în cadrul Institutului Național de recuperare Medicină Fizică și Balneoclimatologie București (I.N.R.M.F.B.), la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Condamnă pe inculpatul PENCEA DUMITRU, la data săvârșirii faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei LOVIN STELA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ca urmare a intervenirii decesului inculpatei în cursul judecății.
Desființează în totalitate înscrisurile care atestă fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului.
Obligă, în solidar, inculpații Nicolae Elisabeta și Pencea Dumitru la plata către partea civilă, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, a sumei de 140.095 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă dobânda legală calculată la această sumă începând cu data pronunțării prezentei decizii și până la data achitării integrale a prejudiciului.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie în contradictoriu cu inculpata Lovin Stela.
Obligă pe inculpații Nicolae Elisabeta și Pencea Dumitru la plata câte unei sume de 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 22 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 4/VIII/3 din data de 04 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016